Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.
Упис првака

Новости

ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ ПРВАКА ЗА ШК. 2024/2025. ГОДИНУ

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

 

ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ ПРВАКА  ЗА  ШКОЛСКУ 2024/2025.годину

            У први разред школске 2024/2025.године уписују се деца која до 1.септембра 2024. године имају најмање шест година и шест месеци, а највише седам година и шест месеци (деца рођена од 1. марта 2017. године до 28. фебруара 2018. године).

За полазак у први разред могу да се пријаве и деца која до 1.септембра имају од шест година -до шест година и шест месеци (деца рођена од 1. марта 2018. до 31. августа 2018.године), која се уписују након провере спремности за школу од стране психолога.

У први разред може да се упише и дете старије од седам и по година које због болести или других разлога није уписано у школу.

Упис деце ће се обављати од 01. априла  до  31. маја 2024. године. Постоје два начина исказивања заинтересованости родитеља за упис свог детета у нашу школу и заказивање термина за испитивање спремности детета за полазак у 1.разред и то: онлајн путем платформе еУправа (самостално) или доласком у школу (овлашћено лице уноси податке и уписује дете на платформу).

За упис првака родитељ нема обавезу да донесе документацију у школу на тестирање већ сву неопходну документацију овлашћено лице у установи прикупља по службеној дужности са портала еУправа а то су документа:

-     Извод из матичне књиге рођених

-     Лекарско уверење (потврда од доктора)

-     Потврда о пријави пребивалишта

-     Потврда о завршеном предшколском програму (по завршетку школске 2023/2024.године).

Напомена: ако постоји потреба, лично се прилаже и остала документација (налази лекара специјалиста и мишљење интерресорне комисије). 

Министарство просвете, науке и технолошког развоја од шк.2019/20.године омогућава родитељима, односно другим законским заступницима ученика који уписују 1. разред, да школа, у коју се ученик уписује, преко новог и посебног софтвера обезбеди потребну документацију за упис у школу (горе наведена документација). У том случају, потребно је да родитељ, односно други законски заступник ученика, поднесе захтев школи за електронско прибављање документације а то се ради на лицу места, доласком у школу са дететом на тестирање. И поред наведеногродитељи, односно други законски заступници ученика, наведена документа могу и даље по свом избору да достављају школи у папирној форми.    

~За тестирање деце нису потребне никакве припреме, траје највише пола сата и деци је интересантно. Важно је не плашити децу, јер нема никаквих разлога за то. Тестирање је само једна метода помоћу које се боље упознају деца и дају потребне препоруке или савети за полазак у школу. 

ТЕСТИРАЊЕ ДЕЦЕ СЕ ОБАВЉА У ЗАКАЗАНИМ ТЕРМИНИМА. ПОЗИВИ ОД ПЕДАГОГА ЗА ТЕСТИРАЊЕ  ЋЕ БИТИ ДОСТАВЉЕНИ РОДИТЕЉИМА!

За све додатне информације у вези заказивања и уписа будућих првака можете позвати педагога школе на број 063/270091 (Љиљана Митић-школски педагог).

Радујемо се што ће и Ваше дете постати ђак наше школе!

 


 

OБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ ПРВАКА ЗА ШК. 2023/2024. ГОДИНУ

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

ДОПИС - ЗАКАЗИВАЊЕ

 

ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ У ПРВИ РАЗРЕД

            У први разред школске 2021/2022.године уписују се деца која до 1.септембра 2021. године имају најмање шест година и шест месеци, а највише седам година и шест месеци (деца рођена од 1. марта 2014. године до 28. фебруара 2015. године).

За полазак у први разред могу да се пријаве и деца која до 1.септембра имају од шест година до шест година и шест месеци (деца рођена од 1. марта 2015. до 31. августа 2015.године), која се уписују након провере спремности за школу од стране психолога.

У први разред може да се упише и дете старије од седам и по година које због болести или других разлога није уписано у школу.

Упис деце ће се обављати од 01. априла  до  31. маја 2021. године. Постоје два начина: онлајн путем платформе еУправа (самостално) или доласком у школу (овлашћено лице уноси податке и уписује дете на платформу).

За упис првака родитељ нема обавезу да донесе документацију у школу на тестирање већ сву неопходну документацију овлашћено лице у установи прикупља по службеној дужности са портала еУправа а то су документа:

-     Извод из матичне књиге рођених

-     Лекарско уверење (потврда од доктора)

-     Потврда о пријави пребивалишта

-     Потврда о завршеном предшколском програму (по завршетку школске 2020/2021.године).

Напомена: ако постоји потреба лично се прилаже и остала документација (налази лекара специјалиста и мишљење интерресорне комисије). 

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ: Министарство просвете, науке и технолошког развоја од шк.2019/20.године омогућава родитељима, односно другим законским заступницима ученика који уписују 1. разред, да школа, у коју се ученик уписује, преко новог и посебног софтвера обезбеди потребну документацију за упис у школу ( горе наведена документација). У том случају, потребно је да родитељ, односно други законски заступник ученика, поднесе захтев школи за електронско прибављање документације а то се ради на лицу места, доласком у школу са дететом на тестирање. И поред наведеног, родитељи, односно други законски заступници ученика, наведена документа могу и даље по свом избору да достављају школи у папирној форми.    

              За тестирање деце нису потребне никакве припреме, траје највише пола сата и деци је интересантно. Важно је не плашити децу, јер нема никаквих разлога за то. Тестирање је само једна метода помоћу које се боље упознају деца и дају потребне препоруке или савети за полазак у школу. 

ТЕСТИРАЊЕ ДЕЦЕ СЕ ОБАВЉА НАКНАДНО У ЗАКАЗАНИМ ТЕРМИНИМА. ПОЗИВИ ЗА ТЕСТИРАЊЕ  ЋЕ БИТИ ДОСТАВЉЕНИ РОДИТЕЉИМА!

За све додатне информације у вези заказивања и уписа будућих првака можете позвати педагога школе на број 063/270091

Радујемо се што ће и Ваше дете постати ђак наше школе!

У Мајиловцу,

  19. 03. 2021. године                                                            

                                                                                                Љиљана Митић-педагог

           Бранкица Макуљевић-директор основне школе „Вук Караџић“ Мајиловац

 

 ДОКУМЕНТ ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ УЧЕНИКА У ПРВИ РАЗРЕД ШКОЛСКЕ 2021/22.ГОДИНЕ

ДОКУМЕНТ Е-ЗАКАЗИВАЊЕ ТЕРМИНА ЗА УПИС У ПРВИ РАЗРЕД ШКОЛСКЕ 2021/22.ГОДИНЕ

______________________________________________________________________________________________________________

Обавештење о упису у први разред

 

Поштовани,

 

Захваљујемо Вам се што сте исказали интересовање за упис детета у основну школу.

 

Имајући у виду ситуацију са коронавирусом и како би се избегле гужве по школама, ове године ће се уписивање Вашег ђака у први разред основне школе спроводити само у заказаном термину. Да бисте електронским путем заказали термин за упис, од 28. маја на Порталу еУправа биће омогућена услуга електронског заказивања термина за упис и тестирање детета у ОШ. Услуга ће бити доступна од 28. маја до 10. јула 2020. године, за термине уписа од 1. јуна до 20. јула.

 

ВАЖНА НАПОМЕНА1!Обављен лекарски преглед је предуслов да се дете упише у први разред. Стога Вас молимо да приступите услузи заказивања термина за упис и тестирање само ако сте већ обавили лекарски преглед детета или сте сигурни да ћете обавити преглед до термина који сте изабрали за упис. Услуга на Порталу ће бити доступна више од месец дана, тако да имате времена за све.

 

ВАЖНА НАПОМЕНА2! Ове године није потребно да понесете ниједан документ приликом уписа јер ће сви подаци бити прибављени по службеној дужности електронским путем. Изузетак је само лекарско уверење које је дете добило пре 16. марта 2020. године, тј. понесите лекарско уверење ако сте дете водили на преглед пре објављивања ванредног стања или код приватног лекара.

 

Хвала Вам што користите услуге електронске управе.

Желимо Вашем детету срећан полазак у школу!

 

С поштовањем,

Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Канцеларија за ИТ и еУправу

______________________________________________________________________________________________________________

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ О УПИСУ ПРВАКА ЗА ШКОЛСКУ 2020/21.ГОДИНУ

 

Поштовани родитељи,

Министарство просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са Кабинетом Председника Владе и Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу  припремило је нове процедуре уписа деце у први разред основне школе за школску 2020-21.годину. Наведене процедуре имају за циљ да поједноставе, у административном смислу, упис деце у први разред основне школе, како родитељима односно другим законским заступницима деце, тако и школама. 

У складу са тим, обавештавамо вас да је од 1.04.2020. године дата могућност родитељима односно другим законским заступницима деце, да електронским путем искажу  интересовање за упис детета у нашу Школу преко портала е Управа.

Услуга Исказивање интересовања за упис у школуима за циљ да школе евидентирају заинтересованост родитеља/другог законског заступника за упис детета у њихову школу као и остваривање прве комуникације између родитеља и школе. Овим родитељима ће бити послата електронском поштом нотификација о датуму уписа у основну школу. Уколико родитељ и не искаже заинтересованост на овај начин (преко портала е Управа) не доводи се у питање упис детета у први разред основне школе.

Линк за Исказивање интересовања за упис у школу https://euprava.gov.rs/usluge/5569

Упутство  за коришћење услуге "Исказивање интересовања за упис у школу"

На порталу е Управа биће доступна услуга и е Заказивање термина за упис и тестирање.Ова услуга омогућава родитељима да једним одласком у школу  заврше све активности везане за упис детета у школу. Преко апликације е Упис извршиће се повлачење података о ученику (из матичне књиге рођених, евиденције пребивалишта и из ИЗИСа о обављеном лекарском прегледу) и упис. Истог дана, након уписа детета, педагог школе ће извршити тестирање детета за испитивање спремности за полазак у први разред основне школе.

Напомињемо, да они родитељи који не могу из неког разлога да електронским путем посете е Управу и искажу заинтересованост за упис детета у школу, свакако могу да упишу дете у нашу Школу позивањем педагога (Љиљана Митић, тел. 065/8413098) или директора школе (Бранкица Макуљевић, тел. 062/8051202) и договарањем телефонским путем о термину уписа и тестирању детета за полазак у школу. Такође, родитељи и даље задржавају своје право да, ако то желе, донесу потребну документацију за упис детета у папирној форми (извод из матичне књиге рођених, потврда о пребивалишту, потврда о извршеном лекарском прегледу детета и потврда о похађаном предшколском програму).

За све потребне информације и додатна објашњења у вези уписа детета у основну школу  можете нас  контактирати на горе истакнутим телефонским бројевима.

 

                                               Љиљана Митић, стручни сарадник-педагог

                                                            Бранкица Макуљевић – директор школе

 ______________________________________________________________________________________________________________

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ  О УПИСУ ПРВАКА

ЗА ШКОЛСКУ 2020/21.ГОДИНУ

Поштовани родитељи, упис у први разред се одлаже, услед новонастале ситуације у вези Корона  вирусном инфекцијом и увођења  ванредног стања у држави.

О новим детаљима о начину уписа ученика у први разред, бићете благовремено обавештени, када школа буде имала тачна упутства.

 

______________________________________________________________________________________________________________

ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ ПРВАКА

-      ЗА  ШКОЛСКУ 2020/2021.годину -

 

            У први разред школске 2020/2021.године уписују се деца која до 1.септембра 2020. године имају најмање шест година и шест месеци, а највише седам година и шест месеци (деца рођена од 1. марта 2013. године до 28. фебруара 2014. године).

За полазак у први разред могу да се пријаве и деца која до 1.септембра имају од шест година до шест година и шест месеци (деца рођена од 1. марта 2014. до 31. августа 2014.године), која се уписују након провере спремности за школу од стране психолога.

У први разред може да се упише и дете старије од седам и по година које због болести или других разлога није уписано у школу.

Упис деце ће се обављати од 01. априла  до  31. маја 2020. године.

За упис првака потребно је:

-       Извод из матичне књиге рођених (оригинал или фотокопија)

-      Лекарско уверење (потврда од доктора)

-      Потврда о пријави пребивалишта

-      Потврда о завршеном предшколском програму (доставити по завршетку школске 2019/2020.године).

Напомена: ако постоји потреба прилаже се и остала документација (налази лекара специјалиста и мишљење интерресорне комисије). 

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ: Министарство просвете, науке и технолошког развоја од шк.2019/20.године омогућава родитељима, односно другим законским заступницима ученика који уписују 1. разред, да школа, у коју се ученик уписује, преко новог и посебног софтвера обезбеди потребну документацију за упис у школу, попут Извода из матичне књиге рођених и доказа о пријави пребивалишта. У том случају, потребно је да родитељ односно други законски заступник ученика поднесе захтев школи за електронско прибављање документације. И поред наведеног, родитељи, односно други законски заступници ученика, наведена документа могу и даље по свом избору да достављају школи у папирној форми.        

                За тестирање деце нису потребне никакве припреме, траје највише пола сата и деци је интересантно. Важно је не плашити децу, јер нема никаквих разлога за то. Тестирање је само једна метода помоћу које се боље упознају деца и дају потребне препоруке или савети за полазак у школу. 

ТЕСТИРАЊЕ ДЕЦЕ СЕ ОБАВЉА НАКНАДНО У ЗАКАЗАНИМ ТЕРМИНИМА. ПОЗИВИ ЗА ТЕСТИРАЊЕ  ЋЕ БИТИ ДОСТАВЉЕНИ РОДИТЕЉИМА НАКОН УПИСА!!!

Радујемо се што ће и Ваше дете постати ђак наше школе!

У Мајиловцу,

  2. 03. 2020. године                                                              

                                                                                      Љиљана Митић-педагог

                                                                       Бранкица Макуљевић - директор школe

______________________________________________________________________________________________________________

ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ ПРВАКА

                               -ЗА  ШКОЛСКУ 2019/2020.годину-

 

            У први разред школске 2019/2020.године уписују се деца која до 1.септембра 2019. године имају најмање шест година и шест месеци, а највише седам година и шест месеци (деца рођена од 1.марта 2012.године до 28.фебруара 2013.године).

За полазак у први разред могу да се пријаве и деца која до 1.септембра имају од шест година до шест година и шест месеци (деца рођена од 1.марта 2013. до 31.августа 2013.године), која се уписују након провере спремности за школу од стране психолога.

У први разред може да се упише и дете старије од седам и по година које због болести или других разлога није уписано у школу.

 

Упис деце ће се обављати од 01. априла  до 31.маја 2019.године.

 

За упис првака потребно је:

-       Извод из матичне књиге рођених (оригинал или фотокопија)

-      Лекарско уверење (потврда од доктора)

-      Потврда о пријави пребивалишта

-      Потврда о завршеном предшколском програму (доставити по завршетку школске 2018/2019.године).

 

Напомена: ако постоји потреба прилаже се и остала документација (налази лекара специјалиста и мишљење интерресорне комисије). 

 

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ: Министарство просвете, науке и технолошког развоја од шк.2019/20.године омогућава родитељима, односно другим законским заступницима ученика који уписују 1.разред, да школа, у коју се ученик уписује, преко новог и посебног софтвера обезбеди потребну документацију за упис у школу, попут Извода из матичне књиге рођених и доказа о пријави пребивалишта. У том случају, потребно је да родитељ односно други законски заступник ученика поднесе захтев школи за електронско прибављање документације. И поред наведеног, родитељи, односно други законски заступници ученика, наведена документа могу и даље по свом избору да достављају школи у папирној форми.

                         

                За тестирање деце нису потребне никакве припреме, траје највише пола сата и деци је интересантно. Важно је не плашити децу, јер нема никаквих разлога за то. Тестирање је само једна метода помоћу које се боље упознају деца и дају потребне препоруке или савети за полазак у школу. 

 

ТЕСТИРАЊЕ ДЕЦЕ СЕ ОБАВЉА НАКНАДНО У ЗАКАЗАНИМ ТЕРМИНИМА. ПОЗИВИ ЗА ТЕСТИРАЊЕ  ЋЕ БИТИ ДОСТАВЉЕНИ РОДИТЕЉИМА НАКОН УПИСА!!!

 

Радујемо се што ће и Ваше дете постати ђак наше школе!

 

У Мајиловцу,

  6.03.2019. године                                                 

                                                                                                                                                                            

                                                                                            Љиљана Митић-педагог

                                                                                            Бранкица Макуљевић - директор школе

 

_____________________________________________________________________________________________________________

УПИС У ПРВИ РАЗРЕД ПОЧИЊЕ 1. АПРИЛА 2018. ГОДИНЕ И ТРАЈЕ ДО 31. МАЈА 2018. ГОДИНЕ. 

НА ОСНОВУ ЧЛАНА 98. ЗАКОНА О ОСНОВАМА СИСТЕМА ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА („СЛ. ГЛАСНИК РС“, БР. 72/09, 52/11, 55/13, 35/15 –АУТ.ТУМАЧЕЊЕ И 68/15) УПИС ЈЕ ОБАВЕЗАН ЗА ДЕЦУ РОЂЕНУ ИЗМЕЂУ 1. МАРТА 2012. И 1. МАРТА 2013. ГОДИНЕ, ОДНОСНО ЗА ДЕЦУ  КОЈА ДО ПОЧЕТКА ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ ИМАЈУ НАЈМАЊЕ ШЕСТ И ПО, А НАЈВИШЕ СЕДАМ И ПО ГОДИНА.

ЗА ПРЕВРЕМЕНИ ПОЛАЗАК У ШКОЛУ ДЕЦЕ СТАРОСТИ ОД ШЕСТ ДО ШЕСТ И ПО ГОДИНА ПОТРЕБНО ЈЕ ДА ПСИХОЛОГ ИЗВРШИ ПРОВЕРУ СПРЕМНОСТИ ДЕТЕТА ЗА ПОЛАЗАК У ШКОЛУ. 

ДОКУМЕНТАЦИЈА ПОТРЕБНА ЗА УПИС У ШКОЛУ

  • ИЗВОД ИЗ МАТИЧНЕ КЊИГЕ РОЂЕНИХ
  • ЗДРАВСТВЕНО УВЕРЕЊЕ
  • ПОТВРДА О ЗАВРШЕНОМ ПРЕДШКОЛСКОМ ПРОГРАМУ 

ДА БИ СЕ ДОБИЛА ЛЕКАРСКА ПОТВРДА, ОДНОСНО ЗДРАВСТВЕНО УВЕРЕЊЕ, ДЕЦА МОРАЈУ ДА ПРОЂУ  СИСТЕМАТСКИ ПРЕГЛЕД: КОД ПЕДИЈАТРА, СПЕЦИЈАЛИСТЕ ЗА ОРЛ, ОЧНОГ ЛЕКАРА И ЛОГОПЕДА. 

ДОКУМЕНТАЦИЈУ ЗА УПИС ПРЕДАТИ СЕКРЕТАРУ ШКОЛЕ У МАЈИЛОВЦУ.

 

Секретар школе